Niedziela, 07 Marzec 2021 r. , Pawła, Tomasza
ABC nakrycia stołu biesiadnego
10

Widelec kładziemy z lewej strony talerza brzuszkiem w dół, natomiast łyżkę oraz nóż z prawej strony (nóż powinien leżeć od zewnątrz, a ostrze mieć skierowane do wewnątrz). Należy pamiętać, że u góry talerza znajduje się miejsce na sztućce deserowe, widelczyk oraz łyżeczkę. Jeżeli na deser będą podawane owoce, wtedy zamiast łyżeczki podajemy nożyk.
Powinniśmy także wiedzieć, że kieliszek oraz kielich do wody ustawiamy z prawej strony nakrycia powyżej sztućców. Natomiast serwetkę złożoną albo wetkniętą w pierścień kładziemy z lewej strony nakrycia, również powyżej sztućców. A jak prawidłowo należy ustawiać nakrycia? Otóż nakrycia należy ustawiać w ten sposób, aby środki talerzy dzieliło około 75-80 cm odległości.

Wyposażenie restauracji może okazać się dużym wyzwaniem nawet dla trzech przebojowych kobiet, które z determinacją i pasją realizują życiowy projekt stworzenia klimatycznej restauracji w dużym mieście. Trzy kobiety, trzy odmienne wizje. Czy złoty środek istnieje?Trzy przyjaciółki...

Ta dieta cieszy się uznaniem na całym świecie, a jej sympatycy potrafią jednym tchem wymienić jej największe specjały. Kuchnia włoska, kojarzona z potrawami z makaronem w roli głównej oraz znaną na całym świecie pizzą, to moc wspaniałych potraw. Czym wyróżnia się ta dieta?Kuchnia...

Czy wegetarianizm rzeczywiście jest tak zdrowy jak twierdzą osoby stosujące dietę wegetariańską i czy wykreślenie całkowicie z jadłospisu mięsa przysłuży się naszemu zdrowiu? Te i wiele innych pytań z pewnością nurtuje nie jedną osobę. Zatem jakie są jej wady i zalety tej diety....